SİPARİŞ

Siparişiniz Kargoya teslim edildiği tarihten itibaren 1 ile 3 iş günü içerisinde teslimat gerçekleşir.(Not:Teslimat genellikle 1 gün içerisinde gerçekleşmektedir 3 iş günü en geç teslimat süresidir.)

Salı ve Perşembe günleri saat 15.00’a kadar verdiğiniz siparişler salı ve perşembe günleri aynı gün kargoya teslim edilir.

Kargo firması belirtmiş olduğunuz adrese siparişinizi teslim etmektedir. Adresinizde bulunamamanız durumunda kargonuzun size teslimat sağlayacak şubeden teslim alabilirsiniz. Kargonuzun 3 gün boyunca şubeden alınmaması durumunda siparişiniz tarafımıza iade edilir. Bu aşamada Müşteri Hizmetlerimizi arayarak adres değişikliği talebinizi iletebilirsiniz.

Belirtmiş olduğunuz teslimat adresinizde kargonuzu teslim alacak kişi var ise, bu bilgiyi siparişinizi oluştururken “Sipariş Notu” kısmında belirtmeniz gerekmektedir.

Siparişlerinizi, “Hesabım” sayfasında bulunan “Siparişlerim” bölümünden görebilirsiniz.

Kayıt Olmadıysanız “Sipariş Takip” bölümünden sipariş sırasında kullandığınız E-Posta adresi ve Sipariş numaranız ile kargo durumunu kontrol edebilirsiniz.

ZEYTİN HAKKINDA

Sofralık zeytin ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar “ Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliğinde, Bknz. Ek 4” verilmiştir. Sofralık zeytin ambalajının nasıl etiketleneceği de “Türk Gıda Kodeksi etiketleme Yönetmeliğinde, Bknz. Ek 6” açıkça belirtilmiştir. Buna göre, sofralık zeytin alırken özetle, ambalajın markalı olmasına ve etikette işletmenin adı adresi ve iletişim bilgileri ile işletme belgesinin verildiği kurumun adı, işletme belge kayıt numarasının açık ve okunaklı olarak yazılmış olmasına dikkat edilmelidir. Etikette ayrıca ürün net ağırlığı, üretim veya dolum parti numarası, kalibresi, son tüketim tarihi ile ürün ana bileşenlerinin ve muhafaza koşullarının belirtilmesi gerekir.

Ambalajı açılan zeytinin muhafazası zordur, özen ister. Bu nedenle küçük ambalajlar tercih edilmelidir. Zeytin güneş görmeyen, serin ortamda muhafaza edilmelidir. Yeşil zeytin açılan kavonozdan tercihen tahta kaşıkla alınmalı kavanozda kalan zeytinin hava ile uzun süre temas halinde olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde yüzeyde küflenme olabilir. Yeşil zeytin genellikle orijinal salamurasının tadıyla tercih edilir, ancak istendiğinde farklı sos hazırlanarak da servis edilebilir.

Siyah zeytin yapım tekniği gereği ve dayanıklılığın sağlanabilmesi için tuzludur ve bu durum bazıları tarafından tadı nedeniyle ve bazıları tarafından da sağlık nedeniyle  tercih edilmeyebilir.  Sıcak suda yıkanarak zeytinin tuzu azaltılabilir. Bunun yeterli olmadığı durumda, zeytinin konduğu suya kabuğu soyulmuş patates doğramak da iyi sonuç verir. Bir diğer yöntem de zeytini sirkeye koyup yaklaşık bir gün bekletmektir. Bu en etkin tuz alma usulünde, daha sonra çok iyi yıkansa bile, zeytinde bir miktar sirke kokusu kalır. Tuzu alınsın veya alınmasın, bir öğünde tüketilecek kadar siyah zeytini yıkayıp, suyu süzüldükten sonra kapalı bir kapta bir miktar zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ve tercih edilecek diğer baharatlar koyup üstüne limon sıkarak iyice karıştırıp (çalkalayıp) servis edilmesi uygun olur. Zeytini aldığınız küçük ambalajlar karıştırma kabı olarak  kullanılabilir.

Zeytinyağını evsel kullanım için küçük ambalajda almak uygun olur. Büyük ambalajda alındığında da koyu renkli kapağı sızdırmasız kapanabilen şişelere aktarılarak saklanmalıdır. Zeytinyağı taze tüketilmelidir. Yaman zeytincilik tesislerinde zeytinyağı paslanmaz çelik tanklarda basıçlı azot gazı altında tutularak oksidasyondan korunmakta ve gaz basıncı altında ambalaj kaplarına alınmaktadır. En iyi saklama koşullarında bile zamanla okside olacağı unutulmamalı ve  kullanılmayan ambalajlar açılmamalıdır.  Sıcaklığın 18 – 22 C olduğu , rutubetsiz, ışık almayan ortamda ve sızdırmasız kaplarda uzun süre muhafaza edilebilir. Zeytinyağı soğuk ve sıcak yemeklerde kullanıma uygundur.